Topošie frizieri iepazīst Latvijas kultūras kanona vērtības

10.05.2022. PIKC “Daugavpils tehnikums” audzēkņi programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros devās braucienā uz Rīgu. Izglītības programmas “Frizieru pakalpojumi” topošo speciālistu galvenais brauciena mērķis – Latvijas Nacionālā bibliotēka, kur izglītojamie bezmaksas nodarbībā iepazina Latvijas kultūras kanona vērtības. Izglītojamie, iedvesmojoties no gūtās informācijas par Latvijas kultūras kanonu, pēc nodarbības turpināja iepazīt ar kultūras kanonu saistītās vietas Rīgas vecpilsētā, tādas kā filmas “Ceplis” (1972) uzņemšanas vietu un filmā “Ābols upē” (1974) skatīto Vecrīgas panorāmu. Dodoties pāri Daugavai pa Akmens tiltu, Strēlnieku laukumā ekskursanti atsauca atmiņā  kinofilmas “Vai viegli būt jaunam?” (1986) sižetu un 80. gadu jauniešu problēmas. Sajūsmu radīja viduslaiku arhitektūra – Melngalvju nams. Vecrīgas ielās jauniešiem bija iespēja klātienē apskatīt arī Latvijas Kultūras kanonā iekļautās arhitektūras vērtības.

Audzēkņi un skolotāji izsaka pateicību programmai „Latvijas skolas soma” par sniegto iespēju klātienē iepazīt Latvijas kultūras vērtības!

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

Informāciju sagatavoja: Projektu un ārējo sakaru nodaļa