Skolas somas pasākumi decembrī AM-21, AM-41 un PR-31 grupās

Decembrī noslēdzas mācību gads un sākas ziemas brīvdienas. Šajā laikā mūsu tehnikuma audzēkņiem no AM un PR grupām parādījās iespēja programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros piedalīties vairākos pasākumos. 2021.gada 6.decembrī audzēkņiem tika piedāvāta iespēja iedziļināties modes vēsturē. Muzejpedagoģiskās nodarbības laikā audzēkņi uzzināja, kā Eiropas modes tendences ietekmēja Krievijas impērijas modi un vienlaikus arī mūsu modi. Jauniešiem bija interesanti vērot apģērba valkāšanas un darināšanas tradīciju attīstību cauri gadsimtiem.

13. un 14. decembrī notika Rēzeknes teātra studijas “Joriks” veidotā teātra izrāde “Barikādes.docx”. Kāpēc mūsu cilvēki veidoja barikādes 1991. gada janvārī? Par ko viņi domāja un uz ko cerēja šajās dienās? Atbildes uz jautājumiem tika sniegtas caur cilvēku dzīves stāstiem, kas tika izdzīvoti, izspēlēti un izdziedāti izrādes laikā. Savukārt mācību gada noslēgumā audzēkņus gaidīja atraktīvs un jautrs pasākums: cirka mākslinieku duets Valērijs Komisarenko (ValeryElastic) un Alīna Kešāne iepazīstināja ar pantomīmu kā cirka mākslas žanru un tā izmantošanas iespējām, bet pasākuma noslēgumā ikvienam bija iespēja iesaistīties nelielā meistarklasē un pašiem iemēģināt roku pantomīmā.

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

Informāciju sagatavoja: AM-21, AM-41 un PR-31 grupu audzinātājs Jevgeņijs Krupskis